NIeuwsbrief 7

Nieuwsbrief 7 – 6 maart 2020

Terwijl het coronavirus over de wereld raast, de rechtszaak tegen Gökman T. de gemoederen hoog laat oplaaien en Turkije en Rusland een poging doen tot het creëren van een wapenstilstand in Idlib, maken mijn collega’s en ik ons op voor De Week van de Hoogbegaafdheid. Meer hierover in deze nieuwsbrief.

Andere onderwerpen deze maand:
– verbouwingsperikelen
– hoogbegaafd of hoogintelligent?
– Pharoskamp

Veel leesplezier weer!
Masja Nijsen-Kuijpers

De Week van de Hoogbegaafdheid

Van 7 tot en met 15 maart is het weer De Week van de Hoogbegaafdheid. Overal in het land worden activiteiten georganiseerd die gerelateerd zijn aan hoogbegaafdheid. Het doel van deze Week is om hoogbegaafdheid positief onder de aandacht te brengen, om kennis over hoogbegaafdheid te verspreiden en om vooroordelen en misvattingen proberen weg te nemen, want hoogbegaafdheid is een woord dat niet bij iedereen positieve gedachten oproept. Mede hierdoor kunnen hoogbegaafden niet altijd en overal zichzelf zijn en hun talenten optimaal inzetten en dat is enorm jammer, want hoogbegaafden hebben de maatschappij veel te bieden. Daarom dus deze week met een positieve insteek!
Mijn activiteiten:
Maandag 9 maart: GRATIS telefonisch spreekuur, tussen 10 en 11 uur. U kunt u hiervoor opgeven door het invullen van dit formulier: https://hbcoachinguitgeest.nl/inschrijfformulier/.
Ik neem dan contact met u op voor een afspraak.
Zaterdag 14 maart: Speedtraining – voor middelbare scholieren. In één dag voldoende handvatten aangereikt krijgen om te weten hóe je nu moet leren, hoe je je een weg baant door al dat huiswerk en hóe je je aandacht erbij kunt houden. Meer informatie: https://hbcoachinguitgeest.nl/hb-speedtraining-uitgeest/.
Meer informatie over de gehele week? https://www.weekvandehoogbegaafdheid.nl/

Verbouwingsperikelen

In mijn vorige nieuwsbrief schreef ik al over de verbouwing in onze kelder. We hebben een langdurige lekkage gehad, waardoor de cementvloer en de onderkant van de wanden nat waren. Op dit moment is één ruimte nog steeds niet droog en loeien de bouwdrogers en ventilators nog hard.
De aannemer is ondertussen al wel langs geweest en die zal starten zodra de vloer droog is, maar wanneer dat zal zijn, is nu nog onbekend.
Ik had nu al graag een datum kunnen geven waarop we de opening van mijn nieuwe praktijkruimte kunnen vieren. Dit gaat dus voorlopig nog even niet jelaas…
Ik houd u op de hoogte!!!

Hoogbegaafd of hoogintelligent?

Vaak krijg ik de vraag wat nu het verschil is tussen een hoogbegaafd persoon of iemand die ‘gewoon’ erg intelligent is. John Irvine heeft in zijn boek Thriving at school deze verschillen in een heel mooi schema gezet, dat ik graag met u deel.

Pharoskampen

Al ruim 25 jaar organiseert oudervereniging Pharos kampen voor hoogbegaafde kinderen en jongeren. Na een periode in Amsterdam vertoefd te hebben, zijn de kampen al jaren geleden verhuisd naar Fort Penningsveer, vlakbij de Ikea in Haarlem.
Mijn zoon ging hier zo’n 7 jaar geleden voor het eerst naar toe en is nooit meer weg gegaan. Ondertussen is ook mijn dochter verknocht geraakt aan deze kampen en sinds anderhalf jaar heb ik de organisatie overgenomen.
Het kamp duurt twee dagen, voor de jongeren in het voortgezet onderwijs van vrijdag op zaterdag en voor de basisschoolkinderen van zaterdag op zondag, en het wordt vijf keer per jaar gehouden.
Wat maakt dit kamp nu zo bijzonder? Wat ik het meeste hoor, is dat de kinderen het zo fijn vinden dat hun gedachtes nu eindelijk een keer begrepen worden, niet raar gevonden worden. Ze mogen zichzelf zijn, hoeven zich niet aan te passen aan hun omgeving, wat ze op school iedere dag wél vaak moeten doen. De kinderen mogen zelf bedenken wat ze willen gaan doen: binnen spelletjes doen, lezen of knutselen of buiten door ‘het bos’ struinen of met een boot het water op.
27-29 maart is het volgende kamp alweer en de inschrijvingen stromen binnen.
Meer informatie over deze kampen? https://pharosnl.nl/kampen/kampen-noord-holland/

Zondag/Dinsdag Blogdag

Iedere zondag een nieuwe blog… Dat was mijn voornemen in ieder geval. Op dit moment is het even Dinsdag Blogdag geworden, dan heb ik wat meer tijd…
Mijn blogs zijn te volgen via Facebook, Instagram en LinkedIn én te lezen op mijn website: https://hbcoachinguitgeest.nl/blog/
Mijn oudere blogs zijn hier ook te lezen, zoals de blog die ik afgelopen week schreef over De Week van de Hoogbegaafdheid en waarom het zó hard nodig is dat er meer aandacht komt voor deze groep. https://hbcoachinguitgeest.nl/blog/zaterdag-start-de-week-van-de-hoogbegaafdheid/

De volgende nieuwsbrief…

Vrijdag 3 april 2020 zal mijn volgende Nieuwsbrief verschijnen. In deze Nieuwsbrief hopelijk meer informatie over de nieuwe praktijkruimte…