Nieuwsbrief 9 – 8 mei 2020

Wat zijn dit toch een rare maanden… De afgelopen tijd zijn er veel treurige dingen gebeurd, maar ook heel mooie dingen. Treurig was het uiteraard dat we nergens naar toe mogen/mochten, geen familie en vrienden mochten bezoeken en dat er de angst was om ziek te worden. Mooi was het om te zien hoe de meeste kinderen het thuis prima redden met het thuisonderwijs, hoe zij zich meer bewust werden van hun omgeving en wat die voor hen betekent en, even persoonlijk, om te zien hoe mijn nieuwe praktijkruimte vorm krijgt.

Andere onderwerpen deze maand:
– nieuwe praktijkruimte
– weer naar school – hoe doe je dat?
– de brugklastraining gaat weer van start!

Veel leesplezier weer!
Masja Nijsen-Kuijpers

Nieuwe praktijkruimte! 

In mijn vorige nieuwsbrieven schreef ik al over de verbouwing in onze kelder. We hebben een langdurige lekkage gehad, waardoor de cementvloer en de onderkant van de wanden nat waren. Gelukkig is de kelder nu weer helemaal droog en zijn de herstelwerkzaamheden geëindigd. Nu zijn we de ruimte aan het inrichten, dus kasten in elkaar zetten, tafels, stoelen, een keukentje…
Ik hoop dan begin juni te kunnen starten met de nieuwe brugklastraining, voor alle kinderen die nu in groep 8 zitten en voor wie de overstap van basisschool naar middelbare school nog even te ver weg lijkt.
Als alle coronamaatregelen voorbij zijn, dan wordt het tijd voor een klein feestje waarbij jullie allen zijn uitgenodigd om mijn nieuwe praktijkruimte te komen bekijken. Ik houd jullie op de hoogte!

We gaan weer naar school

Vanaf aanstaande maandag mogen de basisscholieren voor een paar dagen per week weer naar school en vanaf 1 juni de middelbare scholieren. De meeste ouders zullen opgelucht ademhalen; nieWij gaan weer naar school! - Melanchthon Mathenesset meer dagelijks je kind achter de laptop moeten zetten en ervoor zorgen dat het geen achterstanden oploopt, terwijl je zelf een belangrijke vergadering op de computer moet bijwonen, of een andere deadline moet halen.
Voor sommige kinderen zal het heerlijk zijn om weer even in een andere omgeving te zijn dan thuis, maar er zijn ook kinderen die deze situatie van thuisonderwijs eigenlijk wel heel prettig vinden. Zo zijn er nu geen prikkels van de drukke klasgenoten, er is geen gevaar gepest te worden en je wordt niet meteen aangesproken op een onhandige opmerking die je goed bedoeld had. Ook ervaren veel kinderen het als prettig dat ze nu meer vrijheid hebben in wat ze wanneer maken, alhoewel dit natuurlijk ook kan leiden tot uitstelgedrag.
Gelukkig krijgt iedereen de tijd om weer te wennen aan het naar school gaan, aan de drukte op school en aan het ritme, omdat de kinderen niet iedere schooldag van de week naar school hoeven. Blijkt het dan toch dat ze een achterstand hebben opgelopen, of ervaren ze weer de druk van de groep, van de klasgenoten? Zou je graag willen weten waarom jouw kind dat toch weer overkomt en wat het kind eraan kan doen? Neem dan eens contact op, ik kan jullie hiermee helpen. Mail me: info@hbcoachinguitgeest.nl

Brugklastraining start weer

De grote stap: van groep 8 naar brugklas! 
Na twee maanden thuis gewerkt te hebben, mogen de basisschoolkinderen vanaf volgende week weer een paar dagen per week naar school! Gelukkig kunnen ze groep 8 nog wel met elkaar afsluiten. Maar… hoe doen ze dat dan op de middelbare school? Hoe gaan ze om met de moeilijkere lesstof of met het leerwerk? Hoe voorkomen ze dat ze van alles vergeten mee te nemen?
Dit en nog veel meer leren ze in de brugklastraining van HB Coaching Uitgeest!
NU MET 10% KORTING!!!
We starten in juni, voor de voorbereiding op de middelbare school, en we gaan verder in september, als jullie gestart zijn en de eerste hobbels zijn tegen gekomen. En: in de nieuwe praktijkruimte!!!
We werken in kleine groepen, zodat er veel ruimte is… om je heen én voor een persoonlijke benadering!
Voor meer info: https://hbcoachinguitgeest.nl/brugklastraining
Voor volgend schooljaar kan ik deze training ook weer in de scholen aanbieden, net als mijn andere trainingen.

Wanneer Blogdag??

Iedere zondag een nieuwe blog… Dat was mijn voornemen in ieder geval.
Door alle perikelen kom ik helaas niet altijd toe aan het schrijven van een nieuw blogZodra er een nieuw blog online is, is deze te lezen via Facebook, Instagram en LinkedIn én te lezen op mijn website: https://hbcoachinguitgeest.nl/blog/
Mijn oudere blogs zijn hier ook te lezen, zoals de blog die ik vorige week schreef over het online werken: https://hbcoachinguitgeest.nl/blog/online-werken/

De volgende nieuwsbrief…

Vrijdag 5 juni 2020 zal mijn volgende Nieuwsbrief verschijnen. In deze Nieuwsbrief hopelijk veel nieuws, zowel over het thuiswerken/weer naar school gaan als over mijn nieuwe praktijkruimte. Tot dan!