Brugklastraining op school

Naar de middelbare school –

en dan?

TRAINING VOOR BRUGKLASSERS

Hoe verloopt de voorbereiding op de middelbare school? Voor alle kinderen is dat spannend, maar voor (hoog)begaafde kinderen misschien nog wel iets meer. Heb ik de juiste school gekozen, want krijg ik hier wel ‘moeilijke’ lesstof en zijn daar wel kinderen met wie ik een klik heb? Huiswerk heb ik eigenlijk nooit echt gehad, dus hoe ga ik hiermee om, hoe zorg ik ervoor dat ik alles maak? Of: ik heb nooit echt moeite moeten doen om iets te leren, dus hoe moet ik die woorden voor Frans gaan leren? En: hoe voorkom ik dat ik van alles vergeet mee te nemen en ook de juiste boeken terug kan vinden in mijn tas?

Maar ook: hoe gaat het als we wél weer thuisonderwijs krijgen? Hoe pak ik het dan aan? Hoe zorg ik ervoor dat ik weet wat ik wanneer af moet hebben en waar ik de juiste informatie kan vinden?

Dit zijn vragen die hen bezighouden, naast alle andere vragen die ieder kind heeft dat naar de middelbare school gaat. In deze training gaan we hieraan werken. Ook gaan we kijken wat jouw specifieke struikelblokken kunnen worden en hoe je hiermee om kunt gaan.

In 6 sessies bespreken we al deze punten. De laatste keer komen je ouders ook even langs, zodat zij weten wat we allemaal besproken hebben en jullie je ouders tips kunnen geven over hoe ze jou kunnen ondersteunen.

Deze training kan ik op locatie aanbieden.

Informeer naar de tarieven: info@hbcoachinguitgeest.nl.

Inhoud van deze training:

  • De werking van het brein bij het leren
  • Leren leren
  • Plannen en organiseren
  • Samenwerken
  • Fixed en growth mindset
  • Faalangst
  • Hoe kunnen jouw ouders helpen?

Voor meer informatie kunt u altijd even contact met mij opnemen: info@hbcoachinguitgeest.nl