Wie ben ik?

Wie ben ik?

Mijn naam is Masja Nijsen-Kuijpers, hoogbegaafdheidsspecialist sinds 2017. 

Tijdens mijn eerdere werk als docente Nederlands kwam ik regelmatig hoogbegaafde leerlingen tegen, met wie het soms heel goed ging, maar ook vaak niet zo goed. Hoe we deze kinderen dan moesten helpen, wisten we niet goed, want wat weet een ‘gewone docent’ nu van hoogbegaafdheid?

Thuis kwam ik er ook mee in aanraking: mijn zoon bleek hoogbegaafd te zijn en hij ondervond al op de basisschool meerdere problemen, zoals een moeilijke aansluiting met zijn klasgenoten en het gebrek aan juiste uitdaging.  

Toen ik mij ging verdiepen in hoogbegaafdheid herkende ik veel; van mezelf, mijn man, onze zoon en dochter, familieleden…

Om meer over mezelf en mijn omgeving te leren én om het leven van hoogbegaafde mensen iets makkelijker te kunnen maken, heb ik de opleiding tot ‘zelfstandig talentbegeleider’ gevolgd bij Novilo in Utrecht. Deze heb ik in november 2017 met goed gevolg afgerond.

Ondertussen begeleidde ik op de school waar ik werkzaam was (hoog)begaafde leerlingen die vastliepen. Ook heb ik voor die school een beleidsplan geschreven en trainingen aan docenten gegeven. 

Na 20 jaar onderwijs besloot ik mij in 2018 alleen nog te richten op de begeleiding van hoogbegaafde jongeren en volwassen. De problemen waar zij tegenaan lopen, kunnen op het privévlak liggen, maar ook school- of werkgerelateerd. Daarnaast werk ik voor verschillende scholen (p.o. en v.o.) en voor het Samenwerkingsverband Noord-Kennemerland. 

Ieder jaar volg ik trainingen en/of cursussen om mij verder te scholen in dit beroep. Zo heb ik trainingen gevolgd voor het laten verbeteren van de executieve functies, over het toepassen van de positieve desintegratietheorie van Dabrowski en ben ik sinds twee jaar ‘Lefgasten’-trainer, om mensen met faalangst te helpen. 

Voor vragen over mijn werkzaamheden kunt u mij een bericht sturen via ‘Contact’.

PS Van een oud-mentorleerling ontving ik deze prachtige review! Hij hoorde over mijn werkzaamheden als coach en wilde iedereen laten weten wat ik voor hem heb mogen betekenen. 

CONTACTGegevens

HB Coaching Uitgeest

Masja Nijsen-Kuijpers

ADRES

Haverkamplaan 46
1911 LK Uitgeest

TELEFOON

06-24993375

EMAIL

info@hbcoachinguitgeest.nl

KVK

68725272

Heb je een vraag of opmerking? Neem dan contact met me op via het formulier hieronder:

CONTACT Opnemen

 

2 + 14 =